Gemma Missie & Visie Onderwijs Programma Links Contact & Route

Durf te vragen

 

In een notendop, zou je een 'Durf te vragen' sessie kunnen omschrijven als een methodiek waarin vragen die leven in de organisatie (vragen die er echt toe doen) naar boven kunnen komen. Door te kijken vanuit verschillende perspectieven leiden nieuwe antwoorden tot meer energie en inspiratie om een project op te starten of een probleem aan te pakken. Het delen van kennis, ervaring, inzichten en netwerken bevordert het groepsgevoel en de verbondenheid met de organisatie.

Tijdens een 'Durf te vragen' sessie ervaren mensen dat hun hoofd vol zit met kennis, kennissen, ideeën, mogelijkheden en verbindingen waarvan ze het bestaan al bijna vergeten waren. 'Durf te vragen' maakt het hoofd en creativiteit (extra) wakker, zodat men zelf gemakkelijker dingen in beweging kan zetten, maar ook anderen, met extreem weinig moeite en veel plezier kan helpen met hun plannen en vraagstukken. Overladen met hulp en tips voor hun project gaan ze weer naar huis na een energieke sessie.

De sessie bestaat uit drie delen: Korte toelichting over de organisatie en het ontstaan van Durftevragen (enthousiasmeren), korte kennismaking met elkaar (verbinden) en daarna de spelregels en de workshop zelf (delen).

DOEL

Mensen ervaren de kracht van het stellen van een vraag. De begeleider helpt bij het formuleren van de goede vraag. Het kunnen organisatie gerelateerde vragen zijn of het kan verband houden met een persoonlijk doel dat de deelnemer wil realiseren.

Proactief communiceren heeft zijn belang binnen een creatie proces. Iets zo simpel als vragen durven stellen is niet voor iedereen of niet in alle gevallen eenvoudig. Bij Durftevragen zijn we overtuigd dat alles aanwezig is om te laten lukken wat men wil dat lukt. Het is dan belangrijk om vragen te stellen opdat de juiste informatie, kennis, netwerken, ideeën, etc. ontsloten kan worden.

Uitgangspunt is dat mensen van nature graag helpen. Een groep mensen samen vormt een geweldige combinatie van brainstorming, netwerking en inspiratieboosting. Naast de verbondenheid die deelnemers tijdens en na de sessie voelen voor elkaar en elkaars ambitie, geeft vooral ook de verbondenheid met en de passie voor het eigen project veel energie om met de nieuwe ideeën en antwoorden aan de slag te gaan.

Kortom : de opbrengst van 'Durf te vragen' is dat naast vragen er ook massa's tips gegenereerd worden. En met die tips kan er actie ondernomen worden om het doel, project te realiseren. Het resultaat is dat mensen na een 'Durf te vragen' open workshop naar huis gaan met actiemogelijkheden, inzichten en kennis.

 

Meer info : www.durftevragen.com en www.durftevragen.be

 

 

Terug